(Alapképzés (BSc) - Biomérnöki Szak)
Élelmiszerminősítő specializáció
A specializáció megismertet az élelmiszeripari ágazatok felépítésével, az élelmiszerek kémiájával, az élelmiszerelőállítás technológiáival, az élelmiszerkomponensek vizsgálatával (érzékszervi minősítések, beltartalmi, mikrobiológiai és fizikai vizsgálatok). Hangsúlyosak a laboratóriumi gyakorlatok és a minőségbiztosítási ismeretek.
Az élelmiszerminősítő specializációt végzett biomérnökök elsősorban élelmiszerekkel foglalkozó cégeknél, állami élelmiszervizsgáló intézetekben és élelmiszer-minőségbiztosítással foglalkozó vállalatoknál helyezkedhetnek el.
A specilaizáció felelőse: Dr. Tömösközi Sándor egyetemi docens
A specializációt bemutató poszter.
Tantervminta
Szakdolgozat
A szakdolgozat formai követelményeiről, a leadás menetéről és határidejéről, az alábbi linkekre kattintva lehet tájékozódni.
A végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzéséhez szükséges kritériumkövetelmények
(teljesítésükkel kredit nem szerezhető)
- Testnevelés 2 félév
- A 6. és 7. félévek közötti nyári szünetben 6 hetes szakmai gyakorlat a választott specializáció szervezésében (BMEVEMBA888)
- Egy szigorlat, melyet a hallgató az alábbi két lehetőség közül választ:
- A. Biokémia szigorlat (BMEVEBEA500)
- Tananyag: Biokémia (6kr) +Biokémia labor (4kr)
- B. Mikrobiológia szigorlat (BMEVEMBA500)
- Tananyag: Sejtbiológia (4kr) + Mikrobiológia (2kr) + Mikrobiológia 2 (3kr)
A BSc diploma megszerzésének további feltétele
- Sikeres záróvizsga. Záróvizsga tárgyak:
- Biomérnöki műveletek és folyamatok + labor (5+3 kredit)
- Élelmiszeranalitika + labor (4+4 kredit, 2010-től 5+4 kredit)
- Egy nyelvből középfokú, komplex típusú nyelvvizsga