Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Biomérnöki alapképzési szak nappali BSc |
Tantárgyadatlap
és tantárgykövetelmények
Élelmiszeripari technológia
A tantárgy neve angolul: Food Technology
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVEBEA606 | 2+0+0/v | 2 |
A tantárgy tanszéki weboldala (az aktuális félévre vonatkozó információk):
A tantárgyfelelős személy és tanszék:
Dr. Tömösközi Sándor, egyetemi docens,
Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék (BME ABET)
A tantárgy előadója:
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Varga János |
egyetemi docens |
BME ABET |
Dr. Merész Péter |
egyetemi adjunktus |
BME ABET |
A tantárgy az alábbi témakörök ismeretére épít:
Vegyipari műveleti alapismeretek és anyag átalakítási módszerek, elsősorban a természetes eredetű nyersanyagokra vonatkozóan.
A tantárgy célkitűzése:
Az élelmiszeripari technológiák során feldolgozandó anyagok átalakító műveleteinek, a műveletek során nyert intermedierek és termékek műveleti szempontból jellemző tulajdonságainak megismerése.
A tantárgy tematikáját kidolgozta:
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Varga János |
egyetemi docens |
BME-BÉT |
Tanulási eredmények:
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Képesség
Attitűd
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2024-05-16 09:23:16
A további tárgyak adatlapjának kiválasztásához kattintson ide.