Karunk egyik fontos ipari partnerét, a Fermentia Kft.-t Budapest Márka díjjal jutalmazták
2014. május 12. hétfő
Budapest Márka díjjal jutalmazták a Fermentia Kft-t, amely évek óta együttműködik az BME Szerves Kémia és Technológia Tanszékével. A díjat Erdélyi Balázs ügyvezetőnek Szentes Tamás főpolgármester-helyettes, Mezey Barna az Eötvös Lóránd Tudományegyetem rektora, a Magyar Rektori Konferencia elnöke, Sélleiné Márki Mária, az Országos Egészségbiztosítási Pénztár főigazgatója és Korányi László, a Nemzeti Innovációs Hivatal kül- és belkapcsolati elnökhelyettese adták át.
Egészségipari high-tech vállalkozások vehették át a Budapest Márka Díjat 2014. május 8-án a Városligetben. A Fővárosi Közgyűlés a díjat az orvostechnológia és az élettudományok területén tevékenykedő elismerést olyan cégeknek adta, amelyek a műszergyártás és a molekuláris diagnosztika, valamint a biotechnológiai üzlet reprezentánsai a főváros éllovasai között.
A díjátadón bemutatkozó, 2006-ban alakult Fermentia Kft. a magyar start up cégeknek kiváló példája. A fiatal, kreatív megoldásokra és a legújabb technológiákra nyitott jól képzett csapat munkáját három PhD fokozatú kutató vezeti. A cég az BME Szerves Kémia és Technológia tanszékével évek óta vesz részt különböző kutatási projektekben. Jelenleg is közösen dolgoznak egy biotechnológiai témájú K+F pályázaton, melynek keretein belül a BME és a Fermentia közösen nyújtott be nemzetközi szabadalmat.
A magas biotechnológiai tudásnak és korszerű eszközöknek köszönhetően többek között skót, norvég, dán, belga vállalatok számára gyárt orvosdiagnosztikai és más nagytisztaságú fehérjéket, DNS-t, illetve prebiotikumként használt étrend kiegészítőket. Gyógyszeripari partnerek közül a magyar Dolhay Kft.-nek fejleszt a cég intimhigiéniai termékeihez liofilizált probiotikumokat.
Hazai legfontosabb partnere az AGRO.bio Hungary Kft. A cég számára a Magyar Termék Nagydíjas BactoFil talajbaktérium család készítményeinek kizárólagos előállítója.
A cég a kezdetektől jelentős fejlődést mutathat fel. Bevétele 2006-os év 15.000 eurós teljesítményéhez képest idén eléri a nettó 1 millió eurót. Az Fermentia Kft. fermentációs üzemében a munkát modern folyamatirányító rendszer felügyeli, továbbá az üzemhez feldolgozó részleg is csatlakozott. 2008-2010 között molekuláris biológiai labor is épült, magas minőségi munkát biztosítva K+F csoportnak.
További linkek:
http://www.hirado.hu/2014/05/08/budapest-marka-cimet-kaptak-egeszsegipari-vallalkozasok/