BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

MÉTE TDK: két első és három második helyet értek el a BME-sek

2024. június 12. szerda

A teljes ír elolvasható a bme.hu-n.

 

Május 15-én lezajlott a jubileumi, XXV. Magyar Élelmiszertudományi Egyesület Tudományos Diákköri Konferencia, melynek idén a Debreceni Egyetem Mezőgazdaság-, Élelmiszertudományi és Környezetgazdálkodási Kara adott otthont

A konferenciára hazai és erdélyi felsőfokú intézményekből több mint 60 pályamű érkezett, melyet 9 szekcióban mutattak be az előadók. A rendezvényen a BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudományi Tanszékéről 9 hallgató vett részt.

 

Név Dolgozat címe Szekció Témavezető Helyezés
Csányi Brigitta Viktória Rétegelt csomagolóanyagok vizsgálata ATR FT-IR mikroszkóppal és összehasonlító elemzése Raman-spektroszkópiával Műszaki, informatika és méréstechnika szekció Dr. Gergely Szilveszter  
Csonki Annamária Tönkölybúza és kenyérbúza fajták rost és rövid láncú szénhidrát összetételének összehasonlító vizsgálata Táplálkozástudományi szekció Dr. Tömösközi Sándor; Juhászné Dr. Szentmiklóssy Marietta Klaudia II. helyezés
Flumbort Sára Magyarországi nyers propoliszminták minőségi vizsgálata látható és infravörös spektroszkópiával Élelmiszeranalitika szekció Dr. Gergely Szilveszter Különdíj
Gál Zalán Szénhidrátkeverék modellrendszerek vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával és sokváltozós adatelemzéssel Műszaki, informatika és méréstechnika szekció Slezsák János II. helyezés
Lénárt Adél Lujza Növényi tejek vizsgálata infravörös spektroszkópiával Élelmiszeranalitika szekció Slezsák János  
Pisch Barnabás Tönkölybúza (Triticum spelta) összetételének és technológiai tulajdonságainak jellemzése és összehasonlító vizsgálata modern búzafajtákkal (Triticum aestivum) Élelmiszeranalitika szekció Dr. Tömösközi Sándor; Dr. Jaksics Edina  
Szajkó Milda Blanka Vad aestivum fajták és fajtajelöltek rost- és rövid láncú szénhidrát-összetételének összehasonlító vizsgálata Élelmiszeranalitika szekció Dr. Tömösközi Sándor; Juhászné Dr. Szentmiklóssy Marietta Klaudia II. helyezés
Sznopka Liliána Kata Élelmi rost összetevők szerepének vizsgálata köles alapú élelmiszermátrixokban Élelmiszertechnológia és -műveletek IV. szekció Dr. Németh Renáta; Dr. Tömösközi Sándor; Dr. Jaksics Edina I. helyezés
Tóth Timea Rövid szénláncú szénhidrát és FODMAP összetétel vizsgálata fermentált búza és rozs alapú modelltermékekben Élelmiszeranalitika szekció Dr. Tömösközi Sándor; Juhászné Dr. Szentmiklóssy Marietta Klaudia;
Kormosné Dr. Bugyi Zsuzanna
I.helyezés

 

Az Élelmiszertechnológia és -műveletek IV. szekcióban Sznopka Liliána Kata „Élelmi rost összetevők szerepének vizsgálata köles alapú élelmiszermátrixokban” című munkájával és az Élelmiszeranalitika szekcióban Tóth Tímea „Rövid szénláncú szénhidrát és FODMAP összetétel vizsgálata fermentált búza és rozs alapú modelltermékekben” című dolgozatával első helyezért ért el. A Táplálkozástudományi szekcióban Csonki Annamária „Tönkölybúza és kenyérbúza fajták rost és rövid láncú szénhidrát összetételének összehasonlító vizsgálata”, a Műszaki, informatika és méréstechnika szekcióban Gál Zalán „Szénhidrátkeverék modellrendszerek vizsgálata közeli infravörös spektroszkópiával és sokváltozós adatelemzéssel”, míg az Élelmiszeranalitika szekcióban Szajkó Milda Blanka „Vad aestivum fajták és fajtajelöltek rost- és rövid láncú szénhidrát-összetételének összehasonlító vizsgálata” című dolgozatával második helyezést ért el. Flumbort Sára „Magyarországi nyers propoliszminták minőségi vizsgálata látható és infravörös spektroszkópiával” című dolgozatáért különdíjban részesült.

Aktuális híreink