(Mesterképzés (MSc) - Biomérnöki Szak)
Élelmiszerminősítő specializáció
A specializáció megismertet az élelmiszeripari ágazatok felépítésével, az élelmiszerek kémiájával, az élelmiszerelőállítás technológiáival, az élelmiszerkomponensek vizsgálatával (érzékszervi minősítések, beltartalmi, mikrobiológiai és fizikai vizsgálatok). Hangsúlyosak a laboratóriumi gyakorlatok és a minőségbiztosítási ismeretek.
Az élelmiszerminősítő specializációt végzett biomérnökök elsősorban élelmiszerekkel foglalkozó cégeknél, állami élelmiszervizsgáló intézetekben és élelmiszer-minőségbiztosítással foglalkozó vállalatoknál helyezkedhetnek el.
A specializáció felelőse: Dr. Tömösközi Sándor
Tantervminta
Diplomamunka
A szakdolgozat formai követelményeiről, a leadás menetéről és határidejéről, az alábbi linkekre kattintva lehet tájékozódni:
A végbizonyítvány (abszolutórium) megszerzéséhez szükséges kritériumkövetelmények
(teljesítésükkel kredit nem szerezhető)
- Nyári szünetben 4 hetes szakmai gyakorlat a választott specializáció szervezésében (BMEVEMBM888)
Az MSc diploma megszerzésének további feltétele
- Sikeres záróvizsga. Záróvizsga tárgyak:
- Biotermék technológia II (4 kredit)
- Táplálkozásbiokémia és dietetika (3 kredit)
- 2011 előtt felvetteknek: Molekuláris biológia és diagnosztika (4 kredit),
2011- 2013 időszakban felvetteknek: Új molekuláris biológiai módszerek (6 kredit), vagy
az Elválasztástechnika” (3kr) és a „Korszerű élelmiszervizsgálati módszerek” előadási anyagai (3kr).
2014-től felvetteknek: Elválasztástechnika” (3kr) + Korszerű élelmiszervizsgálati módszerek előadási anyagai (3kr)
- Egy élő idegen nyelvből középfokú, komplex típusú nyelvvizsga