BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

nyelv / language: hu
A tantárgy adatlapja ebben a tantervben:
Adatlapverzió:
Budapesti Műszaki és
Gazdaságtudományi Egyetem
Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
Biomérnöki alapképzési szak nappali BSc

Tantárgyadatlap
és tantárgykövetelmények

Élelmiszeripari technológia III

A tantárgy neve angolul: Food Technology III

Tantárgy kódja Követelmény Kredit
BMEVEBEA607 2+0+0/v 2

A tantárgyfelelős személy és tanszék:

Dr. Salgó András egyetemi tanár,

BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék (BME-ABÉT)

A tantárgy előadója:

Név:

Beosztás:

Tanszék, Int.:

Dr. Merész Péter

egyetemi adjunktus

BME-ABET

A tantárgy az alábbi témakörök ismeretére épít:

Vegyipari és élelmiszeripari műveleti alapismeretek és anyag átalakítási módszerek, elsősorban a természetes eredetű nyersanyagokra vonatkozóan.

A tantárgy célkitűzése:

Az egyes élelmiszeripari technológiák nyersanyagainak, átalakító műveleteinek, a műveletek során nyert intermedierek és termékek valamint melléktermékek tulajdonságainak megismerése. A tananyag folyamatosan integrálja a korszerű, nem konvencionális, új anyagmódosítási és kezelési módszereket.

A tantárgy tematikáját kidolgozta:

Név:

Beosztás:

Tanszék, Int.:

Dr. Salgó András

egyetemi tanár

BME ABET

Tanulási eredmények:

A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.

Tudás

Képesség

Attitűd

Autonómia és felelősség

Utolsó módosítás: 2016-03-03 07:55:28

A további tárgyak adatlapjának kiválasztásához kattintson ide.