Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Biomérnöki alapképzési szak nappali BSc |
A tantárgy neve angolul: Nutritional Biochemistry and Dietetics
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVEBEA710 | 2+0+0/f | 2 |
Dr. Salgó András egyetemi tanár,
BME Biokémiai és Élelmiszertechnológiai Tanszék (BME-BÉT)
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Salgó András |
egyetemi tanár |
BME-BÉT |
szerves kémiai, biokémiai és élelmiszerkémiai alapismeretek az élő szervezetben előforduló molekulák szerkezetére és változásaira vonatkozóan.
az élelmiszerekben található természetes és nem természetes komponensek élő szervezetekben zajló lebontási folyamatai részleteinek megismerése. A táplálkozással összefüggő biokémiai és egyes patobiokémiai folyamatok és azok összefüggéseinek megismertetése. A korszerű, egészségkímélő táplálkozási ismeretek és rendszerek megismerése.
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Salgó András |
egyetemi tanár |
BME-BÉT |
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Képesség
Attitűd
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2015-07-06 11:55:22