Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Biomérnöki alapképzési szak nappali BSc |
A tantárgy neve angolul: Food chemistry and nutrition
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVEMBA508 | 3+0+0/f | 4 |
Dr. Salgó András egyetemi tanár, BME Biokémiai és Élelmiszertechnológiai Tanszék (BME-BÉT)
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Salgó András |
egyetemi tanár |
BME-BÉT |
szerves kémiai és biokémiai alapismeretek az élő szervezetben előforduló molekulák szerkezetére vonatkozóan.
az élelmiszerekben található természetes és nem természetes komponensek rendszerezett megismerése, az élő szervezetekben zajló, a táplálkozással összefüggő kémiai, biokémiai, mikrobiológiai és kolloidkémiai folyamatok és azok összefüggéseinek megismertetése.
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Salgó András |
egyetemi tanár |
BME-BÉT |
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Képesség
Attitűd
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2016-01-11 11:57:39