Dr. Salgó András, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Biomérnöki mesterképzési szak nappali MSc |
Tantárgyadatlap
és tantárgykövetelmények
Élelmiszeripari technológiák és hulladékaik
A tantárgy neve angolul: Food Technologies and their Wastes
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVEMBM402 | 2+0+0/v | 3 |
A tantárgyfelelős személy és tanszék:
A tantárgy előadója:
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Nagy József |
vegyészmérnök |
Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék |
A tantárgy az alábbi témakörök ismeretére épít:
A tantárgy célkitűzése:
az egyes élelmiszeripari ágazatokban és technológiákban előállított termékek és képződő hulladékok komplex felhasználásának, a konverzió fok javításának, a hulladékok optimális kiaknázási lehetőségeinek megismerése, a fejlesztések új eredményeinek megismertetése.
A tantárgy tematikáját kidolgozta:
Tanulási eredmények:
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Képesség
Attitűd
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2016-04-08 10:16:04
A további tárgyak adatlapjának kiválasztásához kattintson ide.