BME Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar

nyelv / language: hu | en
A tantárgy adatlapja ebben a tantervben:
Adatlapverzió:
Budapesti Műszaki és
Gazdaságtudományi Egyetem
Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
Biomérnöki mesterképzési szak nappali MSc

Tantárgyadatlap
és tantárgykövetelmények

Élelmiszeripari technológiák és hulladékaik

A tantárgy neve angolul: Food Technologies and their Wastes

Tantárgy kódja Követelmény Kredit
BMEVEMBM402 2+0+0/v 3

A tantárgyfelelős személy és tanszék:

Dr. Salgó András, Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék

A tantárgy előadója:

Név:

Beosztás:

Tanszék, Int.:

Nagy József

vegyészmérnök

Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszer-tudományi Tanszék

A tantárgy az alábbi témakörök ismeretére épít:

A tantárgy célkitűzése:

az egyes élelmiszeripari ágazatokban és technológiákban előállított termékek és képződő hulladékok komplex felhasználásának, a konverzió fok javításának, a hulladékok optimális kiaknázási lehetőségeinek megismerése, a fejlesztések új eredményeinek megismertetése.

A tantárgy tematikáját kidolgozta:

Tanulási eredmények:

A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.

Tudás

Képesség

Attitűd

Autonómia és felelősség

Utolsó módosítás: 2016-04-08 10:16:04

A további tárgyak adatlapjának kiválasztásához kattintson ide.