A tantárgy adatlapja ebben a tantervben:
Adatlapverzió:
Budapesti Műszaki és
Gazdaságtudományi Egyetem
Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar
Szabadon választható nappali osztatlan

Tantárgyadatlap
és tantárgykövetelmények

Szeszkultúra

A tantárgy neve angolul: Culture and Alcohol

Tantárgy kódja Követelmény Kredit
BMEVESAA001 2+0+0/v 2

A tantárgyfelelős személy és tanszék:

Nyulászi László

Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék

A tantárgy előadója:

Nyulászi László

Kelemen Zsolt

Salgó András

Segesváry Gábor

Morvai József

Arnóth Ádám

Gulyás Csaba

A tantárgy az alábbi témakörök ismeretére épít:

-

Kötelező/ajánlott előtanulmányi rend:

-

A tantárgy célkitűzése:

Az emberiség által hosszú ideje ismert és fogyasztott alkoholos italok (Bor, sör, párlatok) előállítási technológiájának, és az előállításhoz szükséges fizikai-kémiai és biológiai ismeretek tárgyalása. Az alkohol felszívódása és lebomlása a szervezetben. Az italkészítés, és a kultúrált italfogyasztás hagyományai, tradícióinak megismerése. Az italkultúrához kapcsolódó művészeti vonatkozások. 

A tantárgy tematikáját kidolgozta:

Nyulászi László

Segesváry Gábor

Tanulási eredmények:

A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.

Tudás

Szabadon választható - tudás

Általános intelligencia

Képesség

Szabadon választható - képesség

gondolkodási képesség

Attitűd

Szabadon választható - attitűd

felelős viselkedés

Autonómia és felelősség

Utolsó módosítás: 2023-02-28 20:16:21