Dr. Nyulászi László egyetemi tanár Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék

Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Vegyészmérnöki alapképzési szak nappali BSc |
Tantárgyadatlap
és tantárgykövetelmények
Szeszkultúra
A tantárgy neve angolul: Culture and Alcohol
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVESAA006 | 2+0+0/f | 2 |
A tantárgyfelelős személy és tanszék:
A tantárgy előadója:
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr.Nyulászi László |
egyetemi tanár |
BME Szervetlen Kémia Tanszék |
Dr.Salgó András |
tanszékvezető, egyetemi tanár |
BME Alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszeripari Tanszék |
Dr Segesváry Gábor |
igazgató |
Zwack NyRT |
Kovács Antal |
sommelier |
Zwack NyRT |
Somogyi József |
párlatmester |
Zwack NyRT |
Quirin Károly |
termékmenedzser |
Törley KFT |
Arnóth Ádám |
KÖH |
felügyelő |
A tantárgy az alábbi témakörök ismeretére épít:
A tantárgy célkitűzése:
Az emberiség által hosszú ideje ismert és fogyasztott alkoholos italok (Bor, sör, párlatok) előállítási technológiájának, és az előállításhoz szükséges fizikai-kémiai és biológiai ismeretek tárgyalása. Az alkohol felszívódása és lebomlása a szervezetben. Az italkészítés, és a kultúrált italfogyasztás hagyományai, tradícióinak megismerése. Az italkultúrához kapcsolódó művészeti vonatkozások. A tantárgy előadásában az italgyártásban legnagyobb múlttal rendelkező, tradicionálisan minőséget képviselő hazai vállalatok (Dréher, Törley, Zwack) is részt vesznek.
A tantárgy tematikáját kidolgozta:
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Nyulászi László
Salgó András |
egyetemi tanár
tanszékvezető, egyetemi tanár |
Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék alkalmazott Biotechnológia és Élelmiszertudomány
|
Tanulási eredmények:
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Képesség
Attitűd
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2018-11-26 12:00:23
A további tárgyak adatlapjának kiválasztásához kattintson ide.