Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Vegyészmérnöki alapképzési szak nappali BSc |
A tantárgy neve angolul: Design Project
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVESAA777 | 0+1+0/f | 3 |
Höfler Lajos, Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Tóth Blanka |
egy. adjunktus |
Szerv.és Analitikai Kémia Tsz |
Dr. Höfler Lajos |
egy. adjunktus |
Szerv.és Analitikai Kémia Tsz |
Dr. Koczka Béla |
egy. docens |
Szerv.és Analitikai Kémia Tsz. |
Dr. Gyurcsányi Ervin Róbert |
egy. docens |
Szerv. és Analitikai Kémia Tsz |
Dr. Simon András |
egy. docens |
Szerv. és Analitikai Kémia Tsz |
Dr. Horváth Viola |
egy. docenc |
Szerv.és Analitikai Kémia Tsz |
Dr. Szilágyi Imre Miklós |
egy. docens |
Szerv.és Analitikai Kémia Tsz |
Dr. Madarász János |
egy. docens |
Szerv.és Analitikai Kémia Tsz |
klasszikus és műszeres analitikai módszerek, kémia és bioszenzorok, szerves szerkezetfelderítés
Az elméleti analitikai képzés és a laboratóriumi gyakorlatok során megismert különböző klasszikus és műszeres analitikai módszerek együttes alkalmazása, új analitikai módszerek elméleti alapjainak és gyakorlati alkalmazási lehetőségeinek megismerése egy-egy konkrét analitikai feladat megoldására.
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Simon András |
egy. adj. |
Szerv.& Analitikai Kémia Tsz. |
Dr. Koczka Béla |
egy. doc |
Szerv.& Analitikai Kémia Tsz. |
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Ismeri a vegyiparban és általában a kémiai folyamatokban használatos mérési és elemzési módszereket, eszközöket és mérőberendezéseiket, és azok alkalmazhatósági körülményeit.
Ismeri a különböző ipari eljárásokhoz tartozó analitikai módszereket, a műszerek működésének elméleti alapjait, valamit a mérések megvalósításának gyakorlatát.
Ismeri a szakterületéhez kapcsolódó biztonsági, egészségvédelmi és környezetvédelmi követelményeket.
Egy-egy tématerület komplett feldolgozása során megismeri az adott területhez tartozó biztonsági és környezetvédelmi követelményeket.
Ismeri a vegyiparhoz, illetve a kémiai technológiákhoz szervesen kapcsolódó gazdasági, menedzsment, környezetvédelmi, minőségbiztosítási (QC/QA), információtechnológiai, szellemi tulajdon védelmi és egyéb jogi szabályok és eljárások alapjait.
Ismeri az adott ipari folyamattal kapcsolatos szabványokat, jogi szabályozást.
Ismeri a vegyészmérnöki szakterület ismeretszerzési, adatgyűjtési módszereit, azok etikai korlátait.
Ismeri az irodalmazás módszertanát mind tudományos közlemények, mind jogszabályok, mind szabványok vonatkozásában.
Képesség
Képes megérteni és használni szakterületének jellemző online és nyomtatott műszaki dokumentációit, szakirodalmát magyar, és legalább egy idegen nyelven.
Képes egy témakör alapos irodalmazására magyar és angol nyelven. Képes az online fellelhető adatokat feldolgozni, rendszerezni.
Attitűd
Törekszik a szakterületén alkalmazott legjobb gyakorlatok, újabb szakmai ismeretek, módszerek megismerésére és alkalmazására.
Törekszik a legújabb mérési módszerek megismerésére, alkalmazhatóságának vizsgálatára a különböző technológiákban.
Törekszik arra, hogy feladatainak megoldása, vezetési döntései az irányított munkatársak véleményének megismerésével, lehetőleg együttműködésben történjenek meg.
Törekszik az együttműködésre, a részfeladatok megosztására az adott feladat elvégzése során.
Autonómia és felelősség
Megosztja tapasztalatait munkatársaival, így segítve fejlődésüket.
Megosztja a tapasztalatait a csoport többi tagjával.
Utolsó módosítás: 2021-11-19 11:07:29