Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Vegyészmérnöki alapképzési szak levelező BSc |
A tantárgy neve angolul: Chemical and Biosensors
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVESAAL12 | 1+0+0/f | 3 |
Dr. Gyurcsányi E. Róbert, Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Gyurcsányi E. Róbert |
egyetemi tanár |
Szervetlen és Analitikai Kémia |
analitikai kémia, fizikai kémia (elektrokémia), a biokémia alapjai.
az analitikai kémia egyik fontos részterületét a kémiai és biológiai szenzorok alkotják. A kémiai szenzorok analitikai jelentősége, hogy nemcsak laboratóriumokban, hanem élő szervezetben és közvetlenül a vizsgálat helyszínén is használhatók, mintaelemzésre, kémiai és biokémiai folyamatok nyomon követésére, illetve szabályozására. Az előadás célja a szenzorok fontosabb típusainak és működésük alapjainak a megismertetése, illetve a fejlesztéshez szükséges interdiszciplináris, integráló szemlélet elsajátítása. Cél továbbá a szenzor technika alkalmazhatóságának a bemutatása különböző, a társadalom számára is fontos területeken, így az orvosdiagnosztikában, környezettudományban és az anyagtudományban.
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Gyurcsányi E. Róbert |
Egyetemi docens |
Szervetlen és Analitikai Kémia |
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Képesség
Attitűd
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2016-02-18 10:59:57