Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Vegyészmérnöki alapképzési szak levelező BSc |
A tantárgy neve angolul: Organic Chemistry III
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVESZAL08 | 1+0+0/v | 2 |
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Poppe László |
egyetemi tanár |
Szerves Kémia és Technológia Tanszék |
Dr. Hornyánszky Gábor |
egyetemi adjunktus |
Szerves Kémia és Technológia Tanszék |
általános, szerves és biomolekuláris kémiai alapismeretek, szerves kémiai gyakorlati alapismeretek.
Tantárggyal kapcsolatos alapvető ismeretek:
a tantárgy a korábban előadásra kerülő, két féléves Szerves Kémia I-II. tárgyakra támaszkodik, azok továbbfejlesztése. Feladata a szerves kémiai vegyipar (gyógyszeripar, növényvédőszeripar, finomkémiai ipar stb.) jövendő mérnökeinek magas szintű, alaptudományi képzése, különös tekintettel a kutatás-fejlesztésben (K+F-ben) a királis anyagokkal kapcsolatban rájuk váró kémiai problémák megoldására történő készség fejlesztésére.
Név: |
Beosztás: |
Tanszék, Int.: |
Dr. Poppe László |
egyetemi tanár |
Szerves Kémia és Technológia Tanszék |
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Képesség
Attitűd
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2024-05-16 14:37:39