Dr. Schlett Katalin, egyetemi docens, PhD
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Biotechnológia mesterképzési szak nappali MSc |
A tantárgy neve angolul: In vitro cell technology
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVETOME14 | 1+0+2/f | 3 |
Dr. Schlett Katalin, egyetemi docens, PhD
Dr. Tárnok Krisztián, adjunktus, PhD
Bencsik Norbert, tanársegéd
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Ismeri a biotechnológia egyes részterületeinek, így a gyógyszer-biotechnológiának (gyógyszeralapanyagok biotechnológiai módszerekkel történő előállítása), az orvosi biotechnológiának (orvosi diagnosztikai, továbbá terápiás eszközök előállítása biotechnológiai módszerekkel), a környezet-biotechnológiának (talajok és vizek kármentesítése biotechnológiai módszerekkel, környezeti erőforrások biotechnológiai hasznosítása), a bioenergia biotechnológiának (bioüzemanyagok előállítása), a mezőgazdasági biotechnológiának (növényi, állat- ás élelmiszer-biotechnológiai alapismeretek), ezen belül kiemelten az élelmiszer-biotechnológiának (élelmiszer- összetevők és -adalékok előállítása mikrobákkal, starterkultúrák és probiotikumok előállítása és alkalmazása), továbbá a fermentációs technológiának (a fermentorok jellemzői és felhasználásuk), illetve az ezekhez a területekhez kapcsolódó bioanalitikának (biomolekulák analitikája és szerkezetvizsgálata) az elméletét és gyakorlatát.
Sejttechnológiai eljárásokat ismer, tisztában van ezek elméletével, gyakorlatával és biotechnológiai felhasználási lehetőségeivel
Képesség
Alkalmazza a fermentációs technológiát (fermentorok működtetése) és a bioanalitikát (analitikai és szerkezetvizsgáló eszközök alkalmazása).
Jól alkalmazza a fermentációs technológiákat immunbiotechnológiai feladatok megoldására
Attitűd
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2021-01-13 11:11:57