Nyulászi László
Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék
Budapesti Műszaki és Gazdaságtudományi Egyetem Vegyészmérnöki és Biomérnöki Kar |
Szabadon választható nappali osztatlan |
A tantárgy neve angolul: Culture and Alcohol
Tantárgy kódja | Követelmény | Kredit |
BMEVESAA001 | 2+0+0/v | 2 |
Nyulászi László
Szervetlen és Analitikai Kémia Tanszék
Nyulászi László
Kelemen Zsolt
Salgó András
Segesváry Gábor
Morvai József
Arnóth Ádám
Gulyás Csaba
-
-
Az emberiség által hosszú ideje ismert és fogyasztott alkoholos italok (Bor, sör, párlatok) előállítási technológiájának, és az előállításhoz szükséges fizikai-kémiai és biológiai ismeretek tárgyalása. Az alkohol felszívódása és lebomlása a szervezetben. Az italkészítés, és a kultúrált italfogyasztás hagyományai, tradícióinak megismerése. Az italkultúrához kapcsolódó művészeti vonatkozások.
Nyulászi László
Segesváry Gábor
A tanulási eredmények között az adott szak Képzési és Kimeneti Követelményében [18/2016. (VIII. 5.) EMMI rendelet] előírt tanulási eredmények szerepelnek kékkel. A jelen tantárgy ezekhez való hozzájárulása feketével szedett.
Tudás
Szabadon választható - tudás
Általános intelligencia
Képesség
Szabadon választható - képesség
gondolkodási képesség
Attitűd
Szabadon választható - attitűd
felelős viselkedés
Autonómia és felelősség
Utolsó módosítás: 2023-02-28 20:16:21
A további tárgyak adatlapjának kiválasztásához kattintson ide.